БФВолейбол обявява процедура по избор на треньори на два национални отбора. Ще бъдат селектирани наставници на мъжкия тим под 21 години (родени през 2002 г. и по-късно) и на женския под 19 години (родени през 2005 г. и по-късно).
И за двете национални селекции предстоят световни първенства през 2023 година.
Управителният съвет на БФ Волейбол ще разгледа внимателно всички кандидатури, които отговарят на изискванията. Крайният срок за подаване на документи е 21 октомври.
Представяме ви подробно всички изисквания, които има федерацията за избор на национални треньори.
Необходими документи за кандидатстване:I.  Подаване на заявление и съпътстваща информация1. Заявление с описание за кой (възраст) национален отбор кандидатства2. CV със следното съдържание- Трите имена на кандидатстващия- рождена дата- образование по специалността- завършени допълнителни курсове- кариера,опит, практика и предишни клубове/национални отбори3. Медицинско свидетелство4. Свидетелство за съдимост5. Снимка6. Препоръки7. Декларация/уверение за познаване на Правилата на игратаII. Представяне на концепция за ръководене на съответния отбор, съдържаща следните компоненти:1. Предложение за разширен състав - максималната бройка на състезателите/състезателки, които да попаднат в разширения състав2. Подготовкапериод на подготовка и продължителностмясто за провеждане на подготовкатаизискване за приятелски мачове (брой и периоди)цели3. Предложение за щаб, който да се състои от следните задължителни позиции: помощник треньор, кондиционен треньор, кинезетерапевт с карта от FIVB и статистик.
Документите от кандидатите трябва да бъдат подадени в деловодството на Българска федерация по волейбол (Адрес: София, ул. "Незабравка" 25, ниско тяло на парк хотел "Москва") или сканирани на [email protected]). Краен срок за подаване на документите: 21 октомври 2022 г.