Актьорът Иън Маккелън тръгва на турне във Великобритания с пантомимата "Майка Гъска" и се надява да разсмива публиката, съобщи Ройтерс.
Той ще играе главния герой, който заедно със съпруга си Вик (комика Джон Бишоп) управлява приют за животни в изоставен универсален магазин, принадлежал преди на "Дебенамс". Актрисата Мел Гедройч е в ролята на гъска със специална дарба. Нейното пристигане променя живота им.   
Подобно на други пантомими - класически коледни продукции във Великобритания, "Майка Гъска" обещава много смях за зрителите от всички възрасти. Спектакълът ще обиколи страната и ще продължи до Великден.
"Когато бях дете, имаше пантомими, чиито представления започваха в деня след Коледа и завършваха на Великден... И точно това ще направим ние", казва Маккелън пред Ройтерс в съвместно интервю с Бишоп.
"Това е риск, ще видим дали това все още работи, но когато бях дете, имаше гастролиращи пантомими. В наши дни те не са много, ако изобщо има такива. Така че ще се върнем към това, което е направило пантомимата успешна в миналото - да намерим публиката, когато тя има най-голяма нужда от нас, и мисля, че зимните месеци вероятно са най подходящи," казва Маккелън. 
Макар че пантомимите не са нещо ново за 83-годишния Маккелън, актьорът от филмите "Властелинът на пръстените" и "Х-Мен" е най-известен с изпълнението на пиеси на Уилям Шекспир на театрална сцена.
"И да имам възможност (заедно с Бишоп) да бъда нещо като церемониалмайстор и майсторка на този хаос и забавление, е по-добре, отколкото да играя Крал Лир... Не е по-добре, а по-различно," добавя той.
"Майка Гъска" стартира в Брайтън на 3 декември. След това се премества в Лондон, където ще се играе до края на януари. После ще тръгне на турне из Великобритания.
"Всички знаят, че има криза с цената на живота, има много лоши новини", казва Бишоп. "Хората искат малко бягство, малко радост. Но също така се нуждаят от това като семейство."