Вицепрезидентът на ФИФА Шейх Салман от Бахрейн ще бъде преизбран за последния си четиригодишен мандат като ръководител на Азиатската футболна конфедерация, докато президентът на футболната федерация на Саудитска Арабия е кандидат да се присъедини към него в изпълнителния комитет на Световната футболна централа ФИФА, пише АП.
Азиатската футболна конфедерация, в която членуват 47 страни, публикува списъка с кандидати за изборите, които ще се проведат през февруари догодина в Манама, Бахрейн. 
Шейх Салман бин Ебрахим Ал Халифа ръководи азиатската футболна организация от 2013 година и няма друг претендент за поста му, като според настоящите правила това ще бъде последният му мандат до 2027 г. Като един от шестимата континентални президенти на футбола, той получава 300 000 долара от ФИФА като вицепрезидент.
Президентът на саудитската футболна федерация Ясер Алмисехал се стреми да стане първият представител на страната, който влиза в Съвета на ФИФА, след като Джани Инфантино беше избран за президент на ФИФА през 2016 година.
Президентът на футболната федерация на Катар, шейх Хамад бин Халифа бин Ахмад Ал Тани, също е кандидат за първи път във ФИФА и може ефективно да замени своя вицепрезидент Сауд Ал Моханади, който не се кандидатира за преизбиране, за да представлява домакина на Световното първенство през 2022 г.
Двама служители от Индия и Фиджи ще овакантят местата си след три месеца, като представителите на Китай, Япония и Филипините отново се кандидатират.
Мястото в Съвета на ФИФА, запазено за жена от Азия, се заема от Махфуза Ахтер от Бангладеш, която отново се кандидатира и ще се конкурира с кандидати от Лаос, КНДР, Палестина и Тайван.