Служебният министър на туризма д-р Илин Димитров връчи грамота на Тим Курт, президент на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК), за цялостен принос в развитието на двустранните отношения в областта на туризма и съпричастност към инициативата за популяризиране на туристическа дестинация България. Министърът се включи в 21-ия Бал на германската икономика.
На д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК, бе връчена почетната статуетка на Министерството на туризма "Златна роза" - стилизиран образ на символа на българския туризъм, което е най-високото отличие на Министерството на туризма, за важен принос в развитието на двустранния туризъм, съобщиха от Германо-българската индустриално-търговска камара в бюлетина си Bulgarien Aktuell, получен в БТА.
Министър Димитров подчерта ползотворното сътрудничество между Министерството на туризма и ГБИТК през годините и изтъкна историческия успех, свързан с това, че държавната Германска национална асоциация на здравноосигурителните каси (GKV-Spitzenverband) разшири списъка на държави, в които признава предоставянето на медицински амбулаторни услуги. На 20 септември 2019 г. към този списък беше добавена и България. През годините Министерството на туризма и ГБИТК осъществиха съвместно редица инициативи и проекти в подкрепа на българския туризъм за дестинация Германия.
На 1-ви октомври 2022 г. Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) проведе традиционния Бал на германската икономика за 21-ви път след две години прекъсване поради пандемията от КОВИД-19 в Гранд хотел "Милениум".
Д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК, посочи, че Балът на германската икономика в България води началото си от далечната 2000 година и направи кратък ретроспективен преглед за проведените досега двадесет издания.
Тим Курт, президент на ГБИТК, поздрави всички фирми членове за чудесно свършената работа през последните две години, въпреки последиците от коронакризата и от войната в Украйна и представи данните за развитието на германо-българските икономически и търговски взаимоотношения. Той благодари на всички членове за това, че са останали лоялни към ГБИТК през всичките тези години.
Балът на германската икономика се проведе под патронажа на посланика на временен Шарже д'афер на Федерална република Германия в България Н. Пр. Ирене Планк, която отправи приветствени думи към гостите на събитието.
С част от приходите за бала бяха подкрепени две благотворителни инициативи - Община Карлово, която да подпомогне пострадалите от наводнението села в региона, както и УНИЦЕФ с инициативата за подпомагане на деца в Украйна.