Старши треньорът на Аякс Амстердам Алфред Шрьодер заяви, че продажбата на основни играчи в края на миналия сезон е довела до унизителната загуба с 1:6 у дома от Наполи в Шампионската лига снощи.
Шрьодер и капитанът Душан Тадич казаха, че Аякс има проблеми, след като загуби футболисти като Антони, Лисандро Мартинес, Раян Гравенберх и Себастиен Халер през лятото и че липсва сплотеност и увереност в състава.
"Имаме седем или осем нови играчи. Когато загубиш толкова много футболисти, става малко трудно. Тогава се нуждаете от повече мачове, за да има сплотеност в отбора", каза Тадич, който беше изгонен и ще пропусне реванша следващата седмица в Неапол.
Аякс, с три точки от първите си три мача, вероятно ще пропусне фазата на елиминациите през следващата година и Шрьодер каза, че е ясно, че промените оказват влияние върху отбора.
"През последните седмици нямаме никакъв напредък в нашата игра. Ние сме твърде неспокойни във всички фази. Това със сигурност ме тревожи, но всичко, което можем да направим, е да решим как нещата могат да бъдат подобрени", добави наставникът.
Поражението беше не само най-тежкото за клуб от Нидерландия в Европа, но и трета загуба в четири мача във всички турнири.
"Определено не очаквах това. Знаех, че Наполи може да играе добър футбол, има кураж и затова трябва да покажем смелост, но ние не го направихме. Със сигурност не и с топката. Това е удар за всички ни. Това е ясно. Наполи е фантастичен отбор, изпълнен с увереност. В момента ние го нямаме. Допуснахме головете твърде елементарно, а това е недостойно за Аякс", коментира още Шрьодер.