Атлетико Мадрид не е хвърлил кърпата в Шампионската лига и загубата срещу Брюж не представлява нещо чак толкова драматично, заяви старши треньорът на отбора Диего Симеоне. Испанците отстъпиха с 0:2 и са последни в група "В", но при равенство в точките с още два отбора.
"Направихме добър мач. Контролирахме играта през първото полувреме и създадохме много положения, но ги пропуснахме с лека ръка. Вратарят им се представи великолепно и смятам, че именно той бе ключовият футболист. Има още много мачове в Шампионската лига и няма да правим трагедии от тази загуба", заяви Симеоне.
"Брюж е много силен отбор, но това не е нещо, което научаваме в момента. Изиграхме силно първо полувреме и ни липсваше само гол. Може би и малко самочувствие. 
"Дори и дузпата не влезе, а това можеше да промени коренно развоя на мача. Пак казвам, че няма да хвърлим кърпата след една загуба. Остават ни още три мача, в които ще имаме достатъчно възможности да се поправим".
Брюж вкара по един гол в двете полувремена, а Антоан Гризман пропусна дузпа за мадридчаните при 0:2. По този начин белгийците оглавиха класирането с девет точки, а Порто, Байер Леверкузен и Атлетико за момента са с по три.
"Нашият съперник се представя великолепно в Шампионската лига. Групата е много тежка и трябва да се стегнем, защото никой нищо няма да ни подари", заяви капитанът на Атлетико - Коке.
"Какво ни липсваше ли? Не бяхме достатъчно точни. И през двете полувремена създадохме положения, но не вкарахме нито едно от тях. Пропуснахме и дузпа".