Старши треньорът на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие вярва, че футболистите му ще покажат, че могат да "играят под напрежение", ако искат да вземат три точки при гостуването на Бенфика в Шампионската лига тази вечер.
Двубоят е между два отбора, които нямат загуби до момента в група H, като ПСЖ е начело в класирането заради по-добра голова разлика от португалския тим. И двата тима са лидери в своите национални първенства и все още не са загубили мач през тази кампания, което предполага, че срещата в Лисабон ще бъде доста интересна.
Галтие призна, че неговите играчи са изправени пред сериозно предизвикателството.
"Това, което трябва да направим, за да се представим добре и да победим Бенфика, е да покажем способността си да играем под напрежение. Този отбор ще дойде и ще се опита да спечели, това е ДНК-то на клуба и на техния треньор. Ще създадат огромен натиск върху нас. Трябва да сме много по-ефективни в атака", каза специалистът на пресконференцията преди мача.
"Това е отбор, който е непобеден от началото на сезона. Много е интересно да ги гледаш как играят, много добре организирани, с качествени играчи. Те имат страхотен колектив. Не се учудвам, че са на това ниво. Бенфика може да претендира за фаворит в тази група", добави Галтие.
Силният старт на Бенфика е основно заради отличното представяне у дома, след като тимът спечели всичките си седем мача на "Ещадио да Луж" във всички турнири.
Но Галтие е уверен, че неговите играчи ще могат да се справят.
"Ще има изключителна атмосфера. Този стадион има много публика, но аз имам футболисти с много опит. Ще можем ли да играем добре при натиск и напрежение от публиката? Ще успеем ли да го направим? Смятам, че имаме качествата. Можем да бъдем много опасни", каза той.