Старши треньорът на Интер (Милано) Симоне Индзаги беше изключително щастлив след победата с 1:0 над Барселона на "Сан Сиро" в мач от Шампионската лига по футбол.
С успеха италианците се изкачиха на второто място в група "С" с 6 точки, с 3 повече от испанския си съперник. Лидер с пълен актив от 9 точки е Байерн (Мюнхен), който в друг мач от третия кръг разгроми гостуващия чешки Виктория (Пилзен) с 5:0.  
"Изиграхме страхотен мач срещу много силен съперник, който разполага с изключителни футболисти. Страдахме заедно, но не справихме отлично на терена. Много съм доволен за момчетата, за клуба и за феновете. Беше велика вечер, но все още нищо не сме постигнали, въпреки че да победиш Барселона не се случва толкова често", коментира Индзаги.  
"Спечелихме срещу един от най-добрите отбори в света. Когато всеки е готов да се жертва на игрището, можем да преживеем още такива мачове. Бяхме без Брозович и Лукаку. Надявам се скоро да не ни се налага да се лишаваме и от други важни фигури. Беше тежко. В края някои играчи получиха крампи", добави той.
Нападателят Лаутаро Мартинес се надява тази победа да помогне на Интер да подобри представянето си и в първенството на Италия, в което отборът се представя колебливо и загуби три от последните си четири срещи.
"Специална вечер за нас, защото се нуждаехме много от тази победа. Още повече ни радва начинът, по който я постигнахме. Оставихме сърцата и душите си на терена. Вкарахме в ключов момент и удържахме победата. В момента сме в период, в който резултатите ни не са толкова добри. Надявам се с този успех нещата отново да тръгнат в правилната посока. Със сигурност сега самочувствието и увереността на отбора ще се подобрят", каза Мартинес.