Националите по вдигане на тежести, сред които е и Ангел Русев от ТСК „Русе“, карат без заплати вече 4 месеца, съобщи Youtube каналът „Спортната джунгла“. Според тях основен виновник за това е Неделчо Колев, който загуби пред миналата година изборите за шеф на федерацията, но бави с процедурни хватки вписването на новия президент Ариф Маджид.
„Имаше обещания, че той /Колев/ ще напусне поста, но не се случи. Сега говори, че заплатите ни ще бъдат пуснати. Не му вярваме, защото не ни лъже за първи път“, казва Русев в интервю за канала.
Всъщност се повтаря картинката от предишния сезон, когато националите трябваше да чакат 5 месечни възнаграждения. 
Върхът на скандалите беше в края на тази пролет, когато щангистите ни трябваше да пътуват за европейското първенство в Албания. Тогава федерацията отново не отпусна пари, та се наложи Ариф Маджид и президентът на ТСК „Русе“ доц. Кирил Панайотов да спасяват участието на момчетата със собствени средства.
Ангел Русев се представи отлично на подиума в Тирана и стана континентален шампион в категория до 55 кг.
Новото при него е, че той ще състезава на световното в колумбийската столица Богота на 61 кг. Причината да се качи в тази категория е, че тя е олимпийска, а амбицията на русенеца е да участва на игрите в Париж през 2024 година и да се върне с медал.
 „Тук са събрани много силни китайски и виетнамски щангисти. Има един китаец, който изглежда непобедим. Виждам на този етап класирането си в Богота между трето и пето място“, заяви Русев.