Бих искал да има редовно правителство, защото, отивайки на избори през зимата, хората ще бъдат още по-разочаровани. Това коментира пред журналисти в Русе президентът на КНСБ Пламен Димитров. 
Той прогнозира, че ако има нови избори в началото на идната година, избирателната активност ще бъде още по-ниска. 
„Това делегитимира цялата политическа система, прави я да изглежда в очите на хората непредставителна и дава много по-голяма тежест на радикалните партии“, заяви Димитров. 
По думите му всички политици трябва да намерят разум, за да се състави редовно правителство и да се избегне този сценарий. 
Димитров коментира още, че очаква от партиите, които ще влязат в новото Народно събрание, спешни мерки, за да бъдат гарантирани доходите на хората, да има гаранции, че енергийните помощи ще бъдат давани към всички фирми, които да запазят работните места и продукцията им да бъде конкурентна. 
„Очаквам размерът на помощите за отопление да бъде поне удвоен, както и да бъде двукратно увеличен броят на хората, които ги получават“, заяви Димитров и посочи, че сега около 300 000 лица и семейства вземат помощи за отопление.
Пламен Димитров бе в Русе по повод на националната протестна кампания на КНСБ „Да защитим доходите от инфлацията и работните места от кризата“. В центъра на града синдикалистите разпънаха и протестна шатра. 
Той заяви, че във всички фирми, предприятия, учреждения, болници, институти, където има синдикални организации, се преговоря за увеличение на заплатите, за да се компенсира поне официалната инфлация. По думите му инфлацията на стоките и услугите, които се купуват всеки ден, е между 40 и 50 процента. 
Димитров обяви, че има постигнати резултати, като например в индустриалния сектор заплатите са увеличени с повече от 17 процента до края на миналия месец.