Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ да се нанесе в бившата Военна болница - това поиска на първата си официална среща с областния управител Анатоли Станев новият директор на институцията доц. Александър Парашкевов.
Сега 92-мата служители на институцията са разпръснати в четири сгради. Това затруднява работата на персонала и обслужването на гражданите. Преместването на РЗИ в една сграда освен, че ще подобри работната обстановка, ще улесни и обслужването на русенци, тъй като то ще се случва на едно място. Все пак РЗИ е структура на изпълнителната власт. Недопустимо е да бъде в бараки, коментира доц. Парашкевов.
Роденият в Щръклево бивш елитен хирург от ВМА и полковник от армията, участник в много военни и хуманитарни мисии зад граница и за кратко директор на УМБАЛ „Канев“ и посланик в Пакистан, спечели конкурса на здравното министерство за поста. Амбициите му са да се подобрят условията за работа в РЗИ и да влизат повече млади кадри в системата. Ще се работи и за повишаване на заплатите, тъй като към момента те са средно около 1000 лева. Предвижда се и купуване на ново оборудване за лабораториите на РЗИ. 
„Радостен съм, че специалист от вашето ниво избира да работи за развитието на Русе. Вие сте човек, познат за здравеопазването и съм сигурен, че ще бъдете от полза на региона“, заяви Станев.
Досегашният директор на РЗИ д-р Искра Генева става заместник на доц. Парашкевов.