Четири дни видинските ученици от всички възрасти показват умения в организирания Панаир на спорта. Спортният празник бе официално открит днес във видинската зала „Фестивална“ с турнир по волейбол, видя репортер на БТА.
Събитието е по инициатива на Министерството на младежта и спорта и организация BeActive, която във Видин се провежда за трета година, каза при откриването му заместник-кметът на общината Борислава Борисова. Идеята е да се насърчат видинските деца да спортуват и водят по-активен начин на живот, добави Борисова и даде старт на състезанията.
В рамките на Панаира на спорта учениците ще се състезават в няколко любими и популярни в дунавския град спортове – футбол, волейбол, баскетбол и лека атлетика. Организатор на Панаира на спорта, в който се включват отбори но училищата в града, е община Видин.
До 7 октомври включително във Видин ще се проведат турнири по футбол, баскетбол, волейбол и лека атлетика. Участниците, отбори от видинските училища, са разделени в две възрастови групи – ученици до 7 клас и ученици от 8 до 11 клас.
Надпреварата ще завърши на 7 октомври със спортен празник на стадион „Георги Бенковски“. Той ще започне с демонстрации на спортни клубове. Специален гост ще бъде звездата от X Factor Михаела Маринова, която ще изпълни своите хитове пред видинските деца и младежи. Всички присъстващи ученици ще могат да се включат в томбола с награди. По време на спортния празник ще бъдат връчени и медалите на победителите в турнирите.