Шефовете на "Лацио" направиха към победилия ги в Лига Европа "Лудогорец" жест, идващ от древния Рим.

Едно време победените легиони признавали поражението си, като връчвали на врага символа на властта на републиката, а по-късно и на империята - статуетка на орел върху прът, който бил носен от така наречения ликтор.Под птицата бил написан номерът на легиона.

В сряда в София кацна живият символ на "Лацио" - орлицата Олимпия. От римския клуб изпълниха обещанието да я преотстъпят на "Лудогорец", чийто прякор, също като на "небесносините" от италианската столица, е "орлите".

Птицата бе придружена от треньора си Хуан Бернабе и ще остане в България поне до следващия четвъртък, когато се очаква да е атракцията на стадион "Васил Левски" на първия 1/8-финал в Лига Европа между нашия шампион и "Валенсия".

Рожденото име на Олимпия е Дулсинея. Тя е купена от испански резерват заедно с още три сокола за 7500 евро. Става талисман на "Лацио" през 2010 г., като за първи път се появява пред публика на 22 септември 2010 г. срещу "Милан" на "Стадио Оримпико" в Рим. Мачът завършва 1:1. Настоящото си име Олимпия получава осем дни по-късно след допитване до феновете. Според треньора й Хуан Бернабе орлицата в момента е на 8 години и ще живее около 80. Хранят я веднъж дневно с пилешко, заешко или сьомга.