Дебютна изложба „Всички златни часове“ представя във варненската арт галерия „Ларго“ младата художничка Ива Маркова. Тя съдържа серия от живописни творби, създадени специално за пространството, съобщават от галерията. Откриването е на 5 октомври.
Маркова избира вечната любима тема на художниците - натюрморта с цветя. "Изображенията ѝ са със смели мазки на четката и напластявания на боята, което придава усещане за трептене и движение на растенията", коментира галеристката Нели Вълчева. Тя смята, че авторката влага и философски ракурс при работата си, който може да се усети и в заглавията на творбите, сред които личат „Началото“, „Кръговрат“, „Записани сънища“, „Истините“. Разсъжденията за тихата промяна на живата материя и нейния бавен ход към неумолимия край са ясно визуализирани в цикъла картини озаглавен „Часовете“. 
„Има една особена светлина вътре в обектите когато се съзерцават на живо и всеки ден тя е различна“, изтъква младата художничка. Тя залага идеята, че това е малка част от тайната градина, в чиято шарена сянка играем като деца, където всеки ден е различен от предишния. „Като цвете, което се ражда, за да озари своето малко пространство със светлината си и после да угасне в тишината на някой следобед“, казва Ива Маркова.
Младата авторка е родена на 26 март 1996 г. в Бургас. Завършила е живопис в Националната художествена академия в София, след което активно участва в сборни изложби, пленери и конкурси в страната. Има награди от национални ученически конкурси за актова рисунка от натура и за артистична рисунка. 
Събитието е второто по проекта „Нови хоризонти“, който, както БТА писа, дава възможност за изява на млади творци до 35 години в началото на артистичния им път чрез финансиране от националния фонд „Култура“. Предишното събитие от цикъла бе на варненския художник Драго Дочев.