Като заваляха похвали, та цели две недели!
Така могат да се опишат реакциите на специалисти, анализатори и разбирачи от всякакъв калибър по адрес на новия национален селекционер Младен Кръстаич.
И цялата дандания след победите срещу Гибралтар с 5:1 и Северна Македония с 1:0! 
„Той е харизматичен, има аура на победител“, възхити се помощникът му в държавния тим и треньор иначе в школата на „Славия“ Иван Иванов.
„Човекът показа как трябва да се действа“, посочи президентът на „белите“ Венцеслав Стефанови и нарече предшествениците на Кръстаич /с извинение, но от нас, не от него/ „шматки“.
Статистиците също извадиха тефтерите. Сърбинът поставил и рекорд - спечелил като чужденец първите си два мача на българското национално кормило. С такъв грандиозен успех можели да се похвалят само Лотар Матеус, Андор Хайду и Бела Волентик. 
А шефът на БФС Борислав Михайлов, който зачеркна с дебелия флумастер 14 поредни селекционери, се прехласна от избора си: „Треньор с характер!“
„Любимец по рождение!“, написа в заглавие роден ежедневник.
Да, Младен Кръстаич върна смелостта в националния отбор и това се видя в мачовете срещу Гибралтар и Северна Македония. С условието, че тези тимове все пак не са грандове.
Да, сърбинът рискува с изненадващи повиквателни до доста млади футболисти и те се постараха да защитят доверието му.
По всичко личи и че екипът му търси под лупа из Европа талантливи българчета, непознати в родината си. 
Кой беше чувал за Йоан Стоянов от израелския „Беер Шева“?  
За Илия Груев-младши само бяхме чели, че се представя прилично в Бундеслигата с екипа на „Вердер“.
Сега се говори, че Кръстаич щял да повика и напълно непознатия у нас Лукас Петков от „Аугсбург“!
Да не говорим, че покани в състава русенския талант Никола Илиев, който имаше мачове само за младежкия тим на гранда от Милано „Интер“! И му даде шанс за игра в двата двубоя.
Дотук - да, суперлативи, и то заслужени! 
Но това е само първата крачка, друже Кръстаич. Пътят е дълъг. А в нашата мила родина сме царе на махалото от „осанна“ до „разпни го“.
Българите сме особено племе и ако утре националният тим запише загуба, плочата ще заскърца от другата страна. Върху нея тези, които сега превъзнасят харизмата и аура на на бившия елитен защитник и треньор с добра визитка, ще засвирят музика, с която ще го насочват към най-бързото трасе през Калотина в посока Белград.