Юрген Клоп сравни старта на сезона на Ливърпул с кампанията по защита на титлата във Висшата лига, когато "червените" бяха обезкървени от безбройни контузии. Те имат 11 точки и само две победи в първите си седем мача. 
Мениджърът на "червените" вярва, че през тази година Ливърпул е изправен пред подобно предизвикателство.
"Не ми се говори много за това, но преди две години бяхме в подобна ситуация. Отново загубихме много хора и трябваше да търсим решения в движение", заяви Клоп на пресконференция преди мача от Шампионската лига срещу Рейнджърс.
"Тогава пак изгубихме стила ни на игра и хората не ни разпознаваха на терена. Носехме същите фланелки, но не се представяхме по същия начин. В крайна сметка намерихме изход и се надявам сега да се случи същото".
"Търпение не е на 100 процента правилната дума, но трябва да бъдем търпеливи и отново да вършим всичко стъпка по стъпка, докато не проработи отново. Може би ще се получи по различен начин, но все тая, готови сме".
Програмата няма да чака Ливърпул и тя е особено тежка. Този вторник "червените" играят с Рейнджърс и Клоп нямаше много време да промени нещата с тренировки. Напредъкът от победата срещу Аякс миналия месец като че ли бе заличен от паузата за международни мачове.
"Нямаме никакво време, но трябва да подобряваме играта ни. Дали може това да се случи бързо? Не съм сигурен. Имахме един конструктивен разговор след мача с Наполи, в който си признахме, че сме ударили дъното и нещо трябва да се промени", продължи той.
"Както и в живота, намираш проблема, мислиш върху него и върху решение. Очакваш да го намериш моментално, но във футбола това рядко се случва. Трябва постоянство, по-добра защита и по-добро нападение. На практика - всичко".