Изборният ден в Русенско приключи спокойно и без съществени нарушения, обобщи председателят на Районната избирателна комисия Милена Хинкова на финалната си пресконференция в 21 часа снощи.
По думите й е възникнал проблем с машина в секция в русенско село. Това ще затрудни комисията при отчитането на гласовете.
В друга секция - в село в община Ценово, изборният ден бил удължен с половин час. 
„Ако всичко е нормално, вероятно окончателни резултати ще има утре рано сутринта“, каза Хинкова. 
Областният управител на Русе Анатоли Станев обясни, че изборите в региона са преминали спокойно, като след разговор с окръжния прокурор е станало ясно, че няма образувани досъдебни производства за нарушения на изборния закон. 
Регионалният говорител на МВР в Русе Даниела Малчева каза, че изборният ден е преминал в спокойна обстановка. Не са регистрирани сериозни нарушения на обществения ред, произшествия или инциденти.
Служителите от звената на сектор „Български документ за самоличност“ при областната дирекция на МВР в Русе са издали общо 27 удостоверения за гласуване и са връчили 22 лични карти.
Областният управител Анатоли Станев обясни, че изборите в региона са преминали спокойно, като след разговор с окръжния прокурор е станало ясно, че няма образувани досъдебни производства за нарушения на изборния закон.