ГЕРБ ще има трима депутати от Русе, Продължаваме промяната - двама, а ДПС, БСП и „Възраждане“ се изпратят по един свой представител в 48-ия парламент /подреждането е според националните резултати на партиите/. Това прогнозираха на базата на собствени екзитпол проучвания две от водещите социологически агенции. Последните изборни кампании обаче показват, че тези данни не са съвсем сигурни и официалните резултати обикновена разместват мозайката.
Ако първоначално посоченото разпределение на мандатите се потвърди, в Народното събрание отиват Десислава Атанасова, Георги Кръстев и Кремена Славова от ГЕРБ, Николай Събев и Рена Стефанова от ПП, Ализан Яхова от ДПС, Иван Иванов от БСП и Златан Златанов от „Възраждане“.   

Трима от тях за пръв път ще влязат в парламента - Георги Кръстев и Кремена Славова и Златан Златанов.
Има обаче вероятност мандата на БСП да вземе втората в листата Ивалинка Цанкова, ако бившият земеделски министър Иван Иванов избере да представлява з законодателната власт родния Шумен.
Възможни са и размествания с помощта на преференциално гласуване. Потенциал за това има при победителите. Възможни са изненади и при изчисляване на мандатите на база на най-големите остатъци, след „уплътняване“ на гласовете, достатъчни за мандат. Всички догадки ще намерят своите ясни отговори днес, без тази откъде ще бъде депутат Иван Иванов. Това обикновено се решава няколко дни след изборите. 
Според данни от екзитпол на „Галъп“ при 100% паралелно преброяване националните резултати бяха следните: ГЕРБ-СДС - 23,5%, прогнозируемите мандати са 63; ПП - 19,5 на сто, мандатите тук са 53; ДПС - 15% и 41 мандата; „Възраждане“ - 10 на сто подкрепа и евентуални 27 народни представители; БСП - 8,9% подкрепа и 24 мандата; „Демократична България“ - 7 на сто и 19 народни избраника; „Български възход“ - 4,7% и 13 мандата.
Под изборната бариера остава „Има такъв народ“ с 3,8 на сто подкрепа сред гласувалите.
„Изправи се, България“ с 1,1 на сто подкрепа. ВМРО - 0,8%, други - 5,5%.
39,5 на сто е изборната активност, с опцията „Не подкрепям никого“ са гласували 3,4%.