От 1 декември ще започне нова дарителска кампания за набиране на средства за довършване на храма „Всех Святих“. Тя ще бъде открита с благотворителен концерт. Идеята е на инициатора на групата във Фейсбук „За храм „Всех Святих“ Пламен Пейков. Той предлага да се заеме с организацията на концерта и да го направи в самата  църква. Тя още е строителна площадка, но със сигурност именно това ще бъде интересно за русенци, смята Пейков. Кметът Пламен Стоилов обаче е на друго мнение - той смята за по-подходящо Доходното здание. Председателят на УС на сдружение „Всех Святих“ Божидар Йотов, по чиято инициатива преди години започна реалното възстановяване на съборения през комунизма храм, дипломатично предлага при студено време концертът да се проведе в Доходното, а в при хубаво - около храма. 
Това става ясно от протокола на срещата от 17 октомври, на която кметът Пламен Стоилов, строителят, УС на сдружението, представители на митрополията и на групата във Фейсбук решиха да обединят усилията си за довършване на строежа. 
По предложение на градоначалника ще бъдат създадени две работни групи. Едната от общинари и ангажираните с проекта, начело с арх. Симеон Рангелов, която до месец да излезе с консенсусно решение по спорните строителни въпроси, включително за иконостаса и иконите. Втората ще обедини пиарите на общината, Фейсбук групата и Валентин Христов от УС. Те ще изготвят програмата за медийната и дарителска кампания, концерта и ще решат коя набирателна сметка да се ползва. Кметът Стоилов настоява да се избере финансист, който да движи прозрачно делата. 
Година вече на строежа не се работи. Абсолютно всички задължения към доставчици обаче са уредени, така че от тук нататък ще се почне на чисто, коментират строителят Тодорин Патриков и председателят на УС Божидар Йотов. Йотов изрично отбелязва, че одитът от 2011 година е показал изрядност и всички документи са налични. 
На срещата Патриков настоява пред кмета в следващия общински бюджет да се предвидят средства за оформяне на пространството около църквата, а озеленяването евентуално да се изпълни от „Паркстрой“. Стоилов обаче е категоричен - общинското дружество няма как да върши социална дейност без заплащане. С това ще бъде натоварена фирмата, която е спечелила новата общинска поръчка за озеленяването в района. Понеже теренът е общински, облагородяването му вероятно ще бъде възложено на ОП „Комунални дейности“. Стоилов предлага за довършителните строителни дейности да се използват плочи и павета, останали от ремонта на градския площад. Кметът очаква бърз доклад от Патриков и Йотов за ангажиментите на ВиК и „Топлофикация“.