Египтянката Маяр Шериф спечели първата си титла в турнир на УТА, след като на финала в Парма се наложи над гъркинята Мария Сакари със 7:5, 6:3 за 1 час и 37 минути.
Заемайки 74-о място в световната ранглиста, Шериф стана първата египтянка, която печели турнир от най-високо ниво при жените.
Програмата претърпя промени, които измъчиха състезателките, тъй като полуфиналите не се играха вчера заради дъждовното време и бяха пренасрочени за днес. Часове след тях се проведе и срещата за титлата.
На полуфинала Шериф се наложи над румънката Ана Богдан с 6:3, 4:6, 6:3, а Сакари прекърши Данка Ковинич (Черна гора) със 7:5, 6:2. За Сакари класирането за финала беше нейно трето през този сезон.
Във финалната среща тя държеше съдбата в свои ръце, след като при 5:4 в първия сет след пробив подаваше за да поведе. Но Шериф не се отказа и не само върна един пробив, но и взе трите поредни гейма.
Във втората част египтянката направи своя удар при пробива за 5:3, след което изстрада и първата си победа над състезателка от топ 10 в кариерата си.