Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите по повод визитата на отбора в Стара Загора на Берое в 12-ия кръг на Първа лига. Стоилов засегна доста теми. Той допълни, че няма и голяма яснота за състоянието на доста от играчите, които сега са се върнали от ангажименти със своите национални отбори. Но Левски ще играе за победа, макар и да има проблеми с подреждането на идеалния си състав за гостуването в Стара Загора.
"Трудно мога да кажа веднага в какво състояние е отборът. Имахме голям брой отсъстващи, които бяха с националните отбори. След пауза винаги съм под леко напрежение как ще стартираме. Не обичам паузите в първенството, защото 15 дни са много. Но това е календарът и той е еднакъв за всички. Имахме добра пауза от емоционална гледна точка, защото победихме ЦСКА, но това не трябва да продължи дълго и време да се мисли за мача с Берое", започна Стоилов.
"По принцип не съм привърженик на големите паузи - това е идеален период да натрупаме форма. Паузата няма да е голяма. Около средата на ноември е даден последният мач, говори се за мач в края на месеца за Купата, моето желание е максимално бързо да се реши това".
"Разбира се, че отиваме за победа в Стара Загора. Съперникът ще има различен вид. Не можем да гадаем за толкова кратък период как ще изглежда Берое. Николай Киров е доказал се треньор - под негово ръоводство отборите винаги са играли добър атакуващ футбол. Стара Загора е прекрасен град, винаги има добра атмосфера за футбол. Повече ме притеснява представянето на моя отбор, защото 2 седмици почти нямахме възможността да бъдем заедно. Не искам да повтаряме грешките от мача в Надежда, които бяха твърде много за отбор като Левски".
Относно футболистите, които не са в добро състояние, той обясни така. "Ноа Сонко Сундберг е точно във фазата, в която мислим, че е близко до отбора, но е и твърде далеч. Всичко ще зависи от болката, която има в глезена. Започва да прави и двуразови тренировки. Откъм игрови действия нямам притеснения. Той е достатъчно опитен играч, за да навлезе бързо в игровия си ритъм. Абдулахи Шеху според мен тренира достатъчно през паузата, набира постепенно физическа и игрова форма. Не можем да гадаем в момента в какво състояние е защото и двете контроли бяха с противници под нашето ниво. Той трябва да се готви максимално отговорно", каза още опитният специалист.
През седмицата на Герена подновиха договора на десния бранител Жереми Петрис, който направи силни мачове.
"Доволни сме на този етап от Жереми Петрис. Има доста неща, които да подобри, но с оглед на бързото привличане успя да се адаптира за кратко време с нашия стил. В момента мислим изцяло за първенството, тече и гледане на играчи, но всичко зависи от финансовите ни възможности. Илиян Стефанов, Ивелин Попов и Марин Петков се стараят на позицията централен нападател - до Нова година няма какво да направим", разясни Стоилов. 
Това се налага заради травмата на Билал Бари, който ще липсва на отбора доста дълго време.
"За съжаление, един от основните ни играчи изпадна за дълъг период от време. Между шест и десет месеца според мен ще се възстановява. Няма да е по-малко от шест, след първите 4-5 седмици докторите ще бъдат по-конкретни. И отборът и Билал съжаляват, че не може да бъде на мачовете и да подкрепя отбора. Докторите, както и аз комуникираме с него. В момента, в който може да започне възстановяване, ще се присъедини към нас.  Беше изключително полезен с движението си, динамиката, настроението, което създаваше когато беше на терена", обясни още треньорът Стоилов.