Бившият баскетболист и настоящ старши треньор на БК Левски Димитър Ангелов стана част от спортна алея на славата, намираща се в Градския парк в Ямбол. На събитието присъстваха кметът на община Ямбол Валентин Ревански, Димитър Ангелов и неговите родители, членове на Управителния съвет на баскетболен клуб Тунджа Ямбол, както и любители на спорта.
Алеята беше изградена по повод 120-годишнината от организираното физкултурно движение в Ямбол. Идеята Димитър Ангелов да бъде част от нея беше на баскетболната общественост в град Ямбол и се случи след решение на общинска експертна комисия за спорт. Таблото е изготвено от Община Ямбол, със съдействието на Регионален исторически музей - Ямбол.
Кметът на Ямбол Валентин Ревански изтъкна, че е благодарен на Димитър Ангелов за неговите успехи с родния баскетболен тим.
"Благодаря на неговите родители и треньори, но и на прекрасната ямболска публика, които са го подкрепяли неимоверно през годините. Пожелавам му много успехи в новото призвание на треньорската професия и се надявам, че един ден той отново ще застане начело на родния си тим", каза градоначалникът.
Димитър Ангелов изрази благодарност относно признанието, което получава за всичкия труд, който е положил през годините.
Той е роден на 25 август 1979 година в Ямбол и е син на един от легендарните играчи на Лъсков - Иван Ангелов. Минава през училищния тим на езикова гимназия "Васил Карагьозов", треньор на който е баща му и през отбор кадети на Тунджа Ямбол. През 1995-а е включен в мъжката селекция на Иван Чолаков. Изиграва първия си професионален мач за ямболския клуб през 1997-а. През същата година е включен и в юношеския национален отбор, а през 1998-а дебютира и в мъжкия състав на страната на турнир в Дубай. Пак тогава печели шампионската титла при юношите, но с отбора на Славия. Участва в летните студентски игри в Палма Де Майорка през 1999-а, а година по-късно печели бронзов медал в държавното първенство със състава на Ямбол и заема трето място в турнира за Купата на България. Ангелов остава в Ямбол и през следващите две години и е част от тима, постигнал най-големите успехи за града - второ място в шампионата през 2001-а, втори бронз в турнира за Купата, а на следващата 2002-а, вече като капитан, става шампион в софийската зала "Универсиада". Кариерата на 22-годишния тогава състезател тръгва нагоре и той става първият играч, продукт на ямболската школа, подписал с клуб в чужбина. С Арис Солун печели FIBA Champions Cup през 2003-а. Връща се в България, за да продължи кариерата си в ЦСКА. У нас играе и за Лукойл Академик (София). В богатата му колекция от награди присъстват шампионски титли, както и много медали от българското първенство и от турнира за Купата на страната, която печели с "армейците" през 2005 година. Участва с националния отбор на България на две европейски първенства. Зад граница Димитър Ангелов играе още в отборите на БК Киев (Украйна), Олимпия (Лариса, Гърция) и Ахилеас (Кипър). Завършва активната си състезателна кариера в Левски“, с чийто тим през сезон 2013/2014 печели три купи - в първенството, в турнира за Купата на България и в Балканската лига. Два пъти е обявяван за спортист номер 1 на Ямбол – през 2001 и 2002 година. Избран е в символичния отбор на България за ХХІ век за периода 2000-2009. От 2019 година до този момент е помощник-треньор на националния отбор на България по баскетбол за мъже.