Двайсет и четири полицейски екипа участваха във вчерашната специализирана полицейска операция в областта. Това съобщи комисар Димитър Вачков - началник на отдел „Охранителна полиция“ към областната дирекция на МВР в Русе.
Тя беше е насочена към противодействие на престъпността и опазване на обществения ред, предотвратяване и разкриване на евентуална търговия с гласове, осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, махали и квартали, както и контрол по спазване на Закона за движение по пътищата. 
В различни населени места, едно от тях град Ветово, бяха изградени временни контролно-пропускателни пунктове.
До късния следобед бяха проверени 387 лица и 264 моторни превозни средства, 15 търговски обекта/магазини, 4 пункта за търговия с отпадъци от черни и цветни метали, 3 заложни къщи, 6 автокъщи, сервизи и депа за МПС, 6 питейни и увеселителни заведения.
Образувано е досъдебно производство за притежание на наркотици, по което е задържано едно лице, установен е обявен за издирване, разкрита е взломна кражба, извършена от непълнолетни, започнати са преписки по три други престъпления. Съставени са 23 акта и 92 фиша по ЗДвП, установен е водач, управлявал след употреба на алкохол /дрегерът е отчел над 1.2 промила/, съставени са 3 предупредителни протокола по ЗМВР.  Представителите на горските стопанства са издали 4 акта и констативни протокола. 
Действията на екипите в областта продължиха и вечерта. Това е втората подобна полицейска операция в Русе и региона за 10 дни.