"Управителният съвет на БФ Волейбол излезе с официална позиция относно твърденията в различни медии, че избор на национален треньор на мъжкия национален отбор е направен. Тази информация не отговаря на истината и затова искаме да внесем точна и ясна конкретика относно заседанието на управата на 27 септември", написаха на сайта на федерацията.
"Ето нашето становище:
В рамките на Управителния съвет от 27. 09. 2022 година бе проведена предварителна дискусия, на база на която бяха определени петима кандидата, с които ще бъдат проведени детайлни разговори от страна на екип на БФВ. В резултат на тези разговори трябва да бъде набавена следната информация за очакванията и вижданията на всеки от кандидатите:
1. Стратегия за развитие на отбора:
- в краткосрочен период
- в дългосрочен период
2. План за постигане на целите
3. Наблюдения за състоянието на националните състезатели към днешна дата и виждане за разширен състав
4. Изискване за подготвителни периоди за 2023, предвид натоварена програма и отговорни състезания
5. Виждане за шансовете ни за класиране в рамките на домакинското европейско първенство и олимпийска квалификация.
6. Необходим щаб и лица в него
7. Финансови условия
8. Срок на договор
9. Други.
На база на описаното по-горе, членовете на УС на БФВ ще бъдат в състояние да направят обективен и информиран избор на свое следващо заседание.
Към настоящия момент са провеждани единствено предварителни разговори с потенциални кандидати за потвърждение на принципен интерес. Твърдението, че избор вече направен, е невярно и може единствено да попречи на провеждането на обективен и професионален процес на избор", уточниха от ръководството на волейбола ни.