Селекционерът на Малта Дейвис Манджа е отстранен от поста си. Футболната асоциация на страната взе такова решение поради факта, че 48-годишният специалист е заподозрян в сексуален тормоз на двама футболисти от националния отбор.
Специалистът беше отстранен във вторник за това, което Малтийската футболна асоциация каза, че е „предполагаемо нарушение на нейните политики“, като помощник-треньорът Давиде Мацота замени италианеца при победата с 2:1 над Израел в сонтрола.
Самият Манджа излезе с изявление, в което отхвърли всички обвинения. „На фона на последните новини трябва да отбележа, че никога, нито в миналото, нито сега, не съм извършвал подобни действия нито по отношение на щаба на националния отбор, нито по отношение на играчите. Всички тези новини не са верни, което сериозно уронва моята репутация и достойнство“, каза Манджа.
Футболната асоциация на Малта започна разследване на инцидента. Дейвис Манджа пое националния отбор на Малта през декември 2019 г., като договорът на италианския специалист е до края на декември 2023 г.