Спартак (Плевен) ще срещне Пелистер (Република Северна Македония) на финала на турнира по баскетбол за мъже в памет на Георги Христов в Ботевград. В "Арена Ботевград" плевенчани победиха драматично Черноморец с 86:85, въпреки че водеха в резултата почти през целия мач.
Цветомир Чернокожев беше над всички за победителите с 20 точки и 9 борби. Николай Стоянов вкара 16 точки. По 11 добавиха Димитър Маринчешки и Ивко Ивков.
За бургазлии Георги Боянов реализира 22 точки. Мунис Туту направи "дабъл-дабъл" - 20 точки и 10 асистенции, като овладя и 7 борби, а по 13 точки вкараха Симеон Лепичев и Николай Титков.
В мача за Спартак не играха Божидар Аврамов и Станимир Маринов, а Черноморец беше без новото си попълнение Кинг Революшън.
В другия мач домакините от Балкан претърпяха загуба от Пелистер със 71:76. Шампионите на България за миналия сезон имаха двуцифрена преднина в хода на срещата, но допуснаха обрат в последните минути.
Мануел Суарес беше най-резултатен за Балкан с 18 точки и 13 борби. Деванте Фостър вкара 11 точки и 6 борби, а 10 точки записа Николай Грозев. 8
За водения от познатия в Ботевград треньор Марян Илиевски тим на Пелистер Сеад Хаджифейзович се отличи с 18 точки и 8 асистенции, а Бобан Стаич се отчете с 13 точки.
Така Балкан ще играе за третото място с Черноморец утре от 16.30 часа, а финалната среща между Спартак Плевен и Пелистер е от 19.00 часа.