Александър Лазаров последва Григор Димитров и отпадна във втория кръг на турнира от сериите АТП 250 Sofia Open с награден фонд 597900 евро.
Лазаров, който е под номер 334 в световната ранглиста на АТП, загуби в оспорвана трисетова битка  от четвъртия в схемата италианец Лоренцо Музети със 7:6(5), 6:7(8), 2:6 за 2:44 часа игра.
В първия сет двамата печелеха подаванията си и се стигна до тайбрек, в който българинът направи минипробив за 4:2 и взе сета със 7:5.
По същия начин вървеше и втората част, като при 4:4 Лазаров имаше два брейкпойнта, но италианецът се измъкна от ситуацията и поведе с 5:4. В следващия гейм Музети на свой ред имаше точка за пробив, но също не успя. При 5:5 Лазаров отново имаше две точки за пробив и този път с второто разиграване направи дългоочаквания пробив, след което сервираше за спечелване на мача, но напрежението надделя и Лазаров загуби подаването си и отново се стигна до тайбрек.
Българинът изоставаше с 1:4, но с четири поредни точки обърна за 5:4 и имаше възможност с два свои сервиза да затвори мача, но не успя и италианецът спечели тайбрека с четвъртия си сетбол.
Загубата във втория сет прекърши психически българина и в решителния трети сет той не успя да се противопостави и отстъпи с 2:6.