Плевенската художничка Ралица Енчева открива самостоятелна изложба "Извън общото". Тя ще бъде подредена в залите на артцентър "Къщата на художниците" в Плевен, съобщи авторката.
Това е втората самостоятелна експозиция на младата авторка, която вече се представи с живописни творби пред плевенската публика. 
"Изложбата ще покаже разнообразни по техника и тема картини. В нея включвам спомени от Венеция, морето, планините, рисунки на модели, графика, живопис", каза за БТА Енчева.
"Дадох й име "Извън общото", тъй като показвам търсенето, експеримента, различието на изразни средства, препускане из моменти на впечатления", добави художничката. 
Изложбата ще бъде открита на 30 септември, петък, от 17.30 часа. Тя може да бъде разгледана в следващите две седмици.
Ралица Енчева е завършила Национална художествена академия със специалност "Дизайн на порцелан и стъкло", учила е и визуални изкуства в Нов български университет. Пътят й в изобразителното изкуство започва от ранна детска възраст в плевенската арт школа "Колорит" на Майя Ананиева, след това продължава с уроци при Калина Тошева и Стилиян Атанасов. Освен морето, вдъхновители за Ралица са и двете й малки момчета, които често хвалят или критикуват картините й.