Българският младежки отбор до 21 години отстъпи с 0:1 на Унгария в контролна среща, която беше първа за новите генерации. Следващият цикъл ще бъде за момчета, които са родени през 2002/2003, като и в двата отбора играчите с опит на такова ниво бяха малко.
Унгария стигна до успеха с ранен гол още в 35-ата секунда, реализиран от Доминик Кочиш, който от остър ъгъл от ляво прехвърли вратаря. Нашите изпълниха начален удар, но топката беше пресечена и при първата контратака унгарците поведоха.
След гола България опита да отговори, но натискът не завърши с удари във вратата. И пак по-големите възможности бяха пред унгарския отбор. В средата на полувремето домакините можеха да стигнат до втори гол, отново чрез Доминик Кочиш, който стреля силно, но вратарят на гостите спаси удара.
Второто полувреме започна с контрол върху събитията на унгарския отбор, като в първите минути Кристофер Хорват стреля малко над вратата от свободен удар. В 62-ата минута унгарците имаха нов шанс. Андраш Немет получи добър пас от дясната страна на атаката, прицели се в далечния ъгъл, но топката се отби в гредата. В 71-ата минута българите сигнализираха с удар, че не са се отказали от изравняването, но унгарският отбор имаше много по-опасни моменти през голяма част от мача.
На 27 септември (вторник) от 18:00 ч. за младежите предстои нова приятелски мач - срещу Сърбия на Национална футболна база "Бояна". Най-вероятно селекционерът Александър Димитров ще направи много промени за втората от двете срещи.
Стартов състав на България: Дамян Христов, Мартин Стойчев, Велислав Боев, Мартин Христов, Димо Кръстев, Кристиян Стоянов, Емил Ценов, Симеон Александров, Станислав Шопов, Борислав Станков, Иван Тасев