Двамата най-висши офицери в областта - началникът на Военно окръжие I степен-Русе подполковник Васил Петров и началникът на гарнизона и командир на военно формирование 32420 подполковник Павлин Илиев бяха отличени във вчерашния Ден на независимостта от Анатоли Станев със знака на областния управител на Русе.
„За мен е чест да бъдем днес заедно. Благодаря ви за отдадеността, с която работите. Тези отличия са заслужени признания за вашата достойна служба в армията и към обществото“, заяви Станев.
Подполковник Павлин Илиев е роден през 1979 година и е възпитаник на Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново и Военна академия „Георги Раковски“. Той и екипът му са реагирали моментално в условия на различни извънредни обстановки на територията на региона. От тяхна страна е оказвано пълно съдействие на всички органи на държавната и местна власт при наводнения, пожари и в усложнена зимна обстановка. С участието на гарнизона се провеждат и множество събития, целящи опазването на българските традиции и насърчаването на младите да изберат военната професия. 
Подполковник Васил Петров е роден през 1976-а и завършва Висшето военно въздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия, където специализира в сферата на авиационното оборудване на летателните апарати. Впоследствие придобива и магистърска степен от Военната академия в София. Подполковник Петров е началник на Военното окръжие в Русе от 1 септември тази година, а преди това е бил негов заместник-началник. Работил е дълги години в авиобаза „Безмер“. С негово съдействие са реализирани редица мероприятия в региона. Сред тях са откриването на Паметника на Васил Левски, поставянето на паметна плоча по случай 140-ата годишнина от създаването на военните окръжия в България, както и провеждането на кампанията „Бъди войник“. Преди по-малко от месец русенското военно окръжие се представи достойно и на отлично ниво и в първата по рода си кампания за набиране на военнослужещи в подножието на връх „Шипка“, където бяха представени почти всички родове войски.