Брутален опит за убийство е извършен в Смирненски в понеделник сутринта, съобщи вчера ОДМВР. В 9.55 часа между 27-годишната Шукрие Р. и 62-годишния й чичо й Мехмед А. пламнал лют скандал в общата им къща, която била с два входа. Сред крясъците жената ненадейно извадила нож и го забила два пъти в гърдите и в подребрието на роднината си. От Мехмед шурнала кръв, а той се свлякъл на земята.
Повикан бил екип на Спешна помощ, но се оказало, че ветовските спешни медици пътуват за Русе с пациент и към селото с пълна газ тръгнала русенска линейка. До пристигането й очевидци на опита за убийство предприели действия за спиране на кръвта и може би така са спасили живота на пострадалия.
Мехмед е докаран в болницата и е подложен на незабавна операция. Острието на ножа е засегнало белия и черния дроб, но няма животозастрашяващи поражения. Настанен е в Интензивно хирургично отделение, към момента състоянието му е стабилно, съобщи изпълнителният директор на МБАЛ д-р Нели Петрова.
Незабавно в Смирненски са изпратени полицейски служители от Ветово, които закопчали с белезници озлобената жена. Първоначално Шукрие се държала като обезумяла, но в ареста се успокоила. Задържана е за 24 часа.
По случая е образувано досъдебно производство по чл.115 за опит за убийство. Окръжна прокуратура ще внесе искане за задържане на жената за постоянно в ареста и за изследване за вменяемост в Психодиспансера, каза вчера за „Утро“ говорителят на прокуратурата прокурор Надежда Митева.
Кметът на Смирненски Вияфет Тахиров уточни за „Утро“, че няма информация за скандали между племенницата и чичо й, нито пък за психични отклонения на жената. Местни жители обаче казаха, че враждата между роднините тлеела отдавна. Двамата често влизали в конфликти заради общата къща, докато се стигнало до кръвопролитието.