Легенда за Уест Хям Марк Нобъл се завръща в клуба, като ще изпълнява функцията на спортен директор, обявиха лондончани. Бившият халф се отказа от футбола след края на последния сезон, а ще стартира в новото си начинание от началото на идния януари.
По принцип досега “чуковете” изобщо нямаха позиция за спортен директор в управлението си, но такава се открива специално за Нобъл. От него ще се очаква да помага на мениджъра Дейвид Мойс и да работи с Борда на директорите.
Марк Нобъл изкара 18 години като играч на Уест Хям, като за този период записа 550 мача.
След края на активната си кариера това лято той записа курс в бизнес училището на Харвардския университет, който да го подготви за бъдещето му като ръководител.
„Наистина съм щастлив да се завърна и нямам търпение да започна. Бих искал да благодаря на клуба, че ми даде възможност - за мен е голяма чест да поема тази роля.
Прекарах последните 24 години като играч тук, първо в академията и след това в първия отбор, и очевидно имам дълбоки познания и разбиране за клуба. Последните две години, когато дните ми на играч започнаха естествено да отшумяват, ми дадоха фантастична възможност наистина да прекарам известно време в обучение и придобиване на по-големи познания и разбиране на работата, която се случва зад кулисите.
Този ​​клуб направи някои фантастични крачки напред през този период и наистина очаквам с нетърпение да се завърна в такъв вълнуващ момент.
Във футбола винаги трябва да се вземат трудни решения, но заедно с моите колеги в клуба ще продължа да поставям най-добрите интереси на Уест Хям на първо място“, заяви Марк Ноубъл.