Миризлива благоевградска партенка прати 1.5 тона кучешко месо в Русе и накара митничари и инспектори от Агенцията по безопасност на храните вместо да си гледат работата, да опровергават лъжи, които и най-тъмножълтите издание вече не си позволяват.

Вестник "Струма", който е едно от най-силните регионални издания в страната и не си позволява големи издънки, вероятно се е предоверил на свой информатор, който пък е решил да изпързяла всички с измислената си история. Така се е появила дописката, написана на принципа "Който не вярва, да отиде да провери", която цитираме дословно:

"Близо 1.5 тона месо с неясен произход конфискуваха инспекторите от Държавната агенция за безопасност на храните на българо-румънската граница край Русе. Месото е превозвано с микробус с българска регистрация, но шофьорът е сингапурски гражданин.

Стоката ще бъде унищожена, тъй като е без каквито и да било документи за произход. Пред екипа на komentaru.com застана висш кадър и сподели, че месото имало структура на мускула, като тази на междугалактическото куче „Рошко“ заловено скоро близо до граничния пункт."


Във времето на интернет обаче е доста рисковано да се пускат такива кьорфишеци, защото вчера дописката плъзна из интернет и подлуди доста хора. Да обобщим - такъв случай няма и не е имало, а служебните кучета на митницата са обучени да търсят не превърнати в котлети свои събратя, а контрабандни наркотици и цигари.