Селекционерът на световния шампион по футбол Франция - Дидие Дешан, даде пресконференция преди мача на отбора си срещу Австрия в Лигата на нациите. Треньорът има за цел да избегне изпадането на "петлите" в Лига B, както и да подготви отбора по най-добри начин за Световното първенство, което започва след по-малко от два месеца.
"Имах идея как да играем в защита, но имаме много контузени и ще преценим в последния момент. Ще се опитаме да поставим играчите на най-добрите им позиции. Ако погледнете отбора на Австрия, по време на четирите им мача през месец юни те три пъти сменяха схемата на игра в самите мачове", каза Дешан.
"Това ще бъде мач на истината. Аз съм изолиран от света, имам много работа, но спортните успехи на Франция - това е моята задача", призна треньорът.
"Тук са 24 футболисти, аз съм ги избрал и имам доверие в тях. Това са двата ни последни мача преди Световното първенство, но те няма да имат нищо общо. Ситуацията сега няма да е същата като след два месеца. Всеки селекционер ще иска най-добрите му играчи да са на линия. Аз съм човекът, който ще направи избора. Да не извикаш даден футболист за Мондиала е много трудно, но няма смисъл да говорим отсега", добави той.
"Ще дам време за игра на вратаря Менян. Той се справя много добре в отбора си Милан, както и капитанът ни Юго в Тотнъм. Майк е често с нас, но не играе толкова често. Сега ще има тази възможност. Имам шанс да разполагам с двама отлични вратари", завърши Дадие Дешан.