Трима арестувани, 190 глобени шофьори и 29 установени престъпления - това е резултатът от приключилата полицейска спецоперация, чието начало бе поставено във вторник сутринта в Русенско, съобщи регионалният говорител на МВР в Русе Даниела Малчева. 
Спецоперацията бе насочена към противодействие на престъпността и опазване на обществения ред, както и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, махали и квартали.
Униформени служители са проверили 993-ма души и 682 моторни превозни средства, като са съставени 55 акта и 135 фиша по Закона за движение по пътищата. 
Извършени са проверки на 31 търговски обекта, 23 пункта за търговия с отпадъци от черни и цветни метали, 13 заложни къщи, 14 автокъщи, 17 питейни и увеселителни заведения.
Представителите на горските стопанства са издали 27 акта и констативни протокола за незаконна сеч на дървесина.
Тримата арестувани са съответно за кражба, за влизане в чужд имот и за притежание на наркотици и отглеждане на марихуана.
При друг случай полицаите открили 21 растения  марихуаната в землището на село Табачка. Стръковете канабис били засадени в пластмасови бидони, вкопани в земята и пълни с тор.
Ето някои от по-характерните разкрити престъпления.
Познат на правораздаването 26-годишен мъж от Русе е уличен като автор на грабеж на чантата на жена на 31 август около 23 часа в района на автобусна спирка на бул. „България“. Задържаният върнал откраднатите документи и мобилен телефон, но намиращите се в чантата 250 лева са изхарчени.
25-годишен е задържан за кражба на 1400 лева от паркиран на бул. „Гоце Делчев“ лек автомобил „Сеат“.
Други двама мъже на 34 и 35 години са установени като автори на кражба на пътнически куфар на русенец в района на Централна гара.
заловена е и 41-годишна жена, извършила няколко кражби от началото на месеца от различни магазини в Русе на булевардите „Христо Ботев“, „Гоце Делчев“ и „Даме Груев“ и на улица „Бабуна планина“. 
Трима са задържаните за отглеждане на канабис.
Освен новатора от Табачка, който демонстрира непознат досега метод за отглеждане на наркоконоп в закопани в земята бидони, 30-годишен е уличен в отглеждането на храстовидно засадена марихуана с размери 2.5 м широчина и 2.2 м височина в двора на къщата му в село Помен. Вчера пък във вила до Петролна база е задържан 33-годишен, който отглеждал 31 растения канабис и съхранява около 600 грама суха марихуана.
 Разследването по всички случаи продължава.