Капитанът на английския национален отбор по футбол Хари Кейн ще носи антидискриминационна лента по време на Световното първенство в Катар, което започва на 20 ноември, обявиха от Футболната асоциация. Така англичаните се наредиха до редица други европейски федерации, които подкрепят кампанията OneLove против дискриминацията.
Кейн и капитаните на още 8 отбора, които се класираха за финалите, ще носят лентата OneLove в Катар, където сексуалните отношения между хора от еднакъв пол се преследват. Нападателят ще сложи тази лента още в петък на мача с Италия.
"За мен е чест да се присъединя към другите капитани и да подкрепим тази кампания", каза Кейн. "Ние може да сме един срещу друг на терена, но сме заедно срещу дискриминацията", добави той.
Футболната асоциация на Англия продължава да иска гаранции, че всички чуждестранни фенове, включително и тези, които са от ЛГТБ+ общността ще бъдат добре посрещнати в Катар и ще бъде осигурена тяхната сигурност.
"Продължаваме да настояваме за компенсации за семействата, които да загубили техни членове при строежа на спортните стадиони", коментира изпълнителният директор на ФА Марк Бълингам.