Новото ръководство на Тенис клуб Локомотив (Пловдив) обяви намерението си да възроди клуба, като направи сериозни инвестиции в най-големия тенис комплекс в Пловдив. Новите ръководители дадоха пресконференция, на която присъстваха Димитър Златанов  - президент на ТК Локомотив, Георги Чочев - спортен и изпълнителен директор, Георги Крумов -  вицепрезидент на Българската федерация по тенис и Теодора Чочева - адвокат. 
"Дълги години в клуба нищо не се случваше. Поехме инициативата за промяна и решихме да влезем в ръководството. Останалите членове в Управителния съвет са Александър Асенов и Радослав Тасев. В момента изчистваме структурата. Нашите намерения изхождат изцяло от любовта към спорта. Искаме да направим една хубава база за града и тениса, която може да се ползва от всички. Мястото е уникално и има много потенциал, но не е поддържано последните години и не са правени инвестиции. Ще направим план за инвестициите в базата. Основната ни цел е след 5-6 години от този клуб да излизат талантливи тенисисти. Имаме намерения и да провеждаме международни турнири, като сме си поставили за задача да организираме надпревара от сериите "Чалънджър", заяви президентът на ТК Локомотив Димитър Златанов.
На 4 октомври ще има търг в Община Пловдив за концесията на тенис комплекса, след което ще стане ясно дали клубът ще остане във владение на кортовете или те ще бъдат дадени на други инвеститори. 
"Ако бъдем избрани на търга, ще предоставим целия инвестиционен план. Имаме интерес към вземането и на кортовете на Тенис клуб Академик, които са празни и никой не ги поддържа, защото искаме да направим един голям комплекс. Спрямо инвестицията, заложена в концесията от Община Пловдив, ще се справим с изискванията. Договорът ще е за 30 години, а за първите 5 години трябва да се направи най-голямото вложение. Все още подготвяме проекта и след търга можем да разкрием повече подробности.", допълни Златанов.
Новият президент на ТК Локомотив коментира и напускането на клуба на рекордьора по победи за България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов.
"Винаги сме били в добри отношения с Димитър Кузманов. Учудих се от публикацията, с която той обяви, че напуска клуба. Реално погледнато, Локомотив беше управляван от майка му - Дора Рангелова. Когато дойде новото ръководство, аз ѝ предложих позицията на спортен директор, но тя отказа. Може би това е причината Кузманов да напусне - да подкрепи своята майка, която вече няма да бъде в управлението на клуба.", заяви Димитър Златанов. 
"Нашият клуб е първият спортен клуб, който се ангажира да вземе една спортна база и да влага в нея средства. Преди нас имаше опасност кортовете да станат акционерно дружество. Години наред се борихме за тази база, защото имаше много драми около нея. Никой не се интересуваше от кортовете и ми отне година и половина, за да убедя настоящите ръководители да влязат в управлението и тогава да кандидатстват за концесията, за да може да се запази историята на клуба.", допълни вицепрезидентът на Българската федерация по тенис Георги Крумов.