Нидерландската звезда в колоезденето Анемик ван Флойтен катастрофира тежко в началото на състезанието в смесената отборна щафета на световното първенство по шосейно колоездене. 
Олимпийската и световна шампионка, едно от най-големите имена на Световното в Уолонгонг, Австралия, получи механична повреда в началото на своето каране.  
Нейната катастрофа засенчи смесената отборна щафета, където Швейцария спечели златото, Италия - среброто и Австралия - бронза.  
Ван Флойтен беше на втори пост за Нидерландия, но само няколко метра след като потегли от стартовата линия загуби контрол и падна тежко на земята. Нидерландката беше в шок и дясното й коляно беше окървавено, докато от щаба на отбора й се притекоха на помощ.  
Ван Флойтен накуцваше, докато се отдалечаваше от мястото на инцидента и не е ясно дали ще стартира в съботното шосейно състезание, където тя е един от фаворитите. Дори и без ван Флойтен, нидерландската щафета успя да се класира на пето място. Три жени и трима мъже участваха във всеки отбор в щафетата по 28,2-километровото трасе. Швейцарците са първи с 33 минути, 47.17 секунди, следвани от Италия на 2,92 секунди.