Фенове на Общински футболен клуб (ОФК) Спартак (Плевен) от чужбина са инициаторите на стартиралата дарителска кампания за подпомагане на отбора. 
"Идеята възникна след предложение на фенове, най-вече от чужбина, които искат да подкрепят своя любим отбор", каза за БТА Пепо Петков, председател на Управителния съвет (УС) на клуба.
За да направят те своите дарения, е открита банкова сметка, в която всеки привърженик може да подкрепи финансово клуба. 
"Дарителската сметка е с целеви характер и средствата от нея не може да се използват за друго освен за провеждането на подготовка и лагери за гостуванията на отбора", уточни Петков. 
Според председателя на УС финансовото състояние на клуба е добро, няма задължения. "Ако продължаваме с досегашния темп на успехи, ще ни трябва дофинансиране, защото за всяка победа се получават договорените премии", каза Петков. Той подчерта, че успехите на футболистите на Спартак носят радост на феновете и гордост за града и това заслужава подкрепа. 
В момента плевенчани са лидери в класирането във Втора професионална лига, като след изиграни десет кръга те имат осем победи. В следващия кръг от шампионата Спартак ще срещне Беласица (Петрич) на 30 септември.