"Когато се завърнах в София от Европейското първенство, заварих един много ентусиазиран отбор на ЦСКА с огромно желание за развитие. Момчетата тренират много отдадено, ще видим как ще стоим в мачовете" коментира старши треньорът на баскетболния ЦСКА Росен Барчовски.
"Червените" се готвят двуразово за новия сезон в Националната баскетболна лига, като сутрин работят във фитнеса за физическата си подготовка, а следобедните сесии са баскетболни. В края на тази седмица започват и контролните срещи, като първия мач е в петък срещу шампиона Балкан в Пловдив.
В редиците на ЦСКА са убедени, че времето работи за тях и с всеки изминал ден отборът се доближава до облика, който трябва да има.
"Всички ще искат да се докажат срещу нас и това е нормално. ЦСКА винаги е голямо предизвикателство за всеки опонент", добави националът Андрей Иванов.
Веднага след старта на кампанията по продажби на абонаментни карти за новия сезон са пристигнали и първите заявки за годишни пропуски. Ръководството на ЦСКА предвиди издаването на 200 сезонни карти, а за останалите места ще се продават билети преди всеки мач.
"Истината е, че нашите привърженици чакаха твърде много това завръщане в НБЛ и затова интересът е голям. Благодарение на генералния ни спонсор efbet, ЦСКА не само се завърна в професионалния баскетбол, но и има силен отбор, готов да се пребори с всеки съперник", заяви членът на Управителния съвет на клуба Александър Чакмаков.