Криминалисти и спецполицаи разбиха поредната наркоферма в Русенско, този път организирана от 28-годишен мъж в родното му село Копривец.
Операцията е проведена на 17 септември. При претърсване на имота на задържания са открити 19 растения канабис с височина от 140 см до 280 см, засадени в двора и оборудвани с поливна система. Намерени са още 2 килограма марихуана, около грам амфетамин, уреди за разтегляне, центрофуга за нарязване на марихуана, а от ползван от мъжа автомобил са иззети около 5 грама марихуана. От мазето на квартирата му в Русе пък са иззети 30 грама амфетамин, 10 грама марихуана, уреди за разтегляне, мобилни телефони и бележник клиенти и контрагенти. Отделно в чантичката му са намерени 4 грама метамфетамин и 8 грама амфетамин, които той е предал доброволно. В гаража му пък, наит на друг адрес в Русе, са установени 400 грама амфетамин, 150 грама марихуана и електронна везна.
28-годишният наркопроизводител и търговец е зъдържан за 72 часа, срещу него тече разследване под ръководството на прокуратурата.