Състезателят на „Юнак“ /Русе/ Ахмед Батаев /със синьото трико/ изпусна шанса да стане медалист на световното първенство по свободна борба в Белград и  остана пети.
В малкия финал на 92 килограма дагестанецът с български паспорт отстъпи пред грузинеца Мириани Майсурадзе с 10:12. Батаев изоставаше с 2:10, но успя да изравни. Стотни от секундата преди края на схватката обаче съперникът му го избута от тепиха и взе победата. Последва обжалване от нашия щаб, което не бе уважено.
Друг борец от „Юнак“ - Георги Вангелов, започна  с категоричен успех с 11:0 срещу казахстанеца Асил Нитакин а на четвъртфиналите загуби от иранеца Реза Атринагаричи - 3:6. Все пак Георги ще търси път към бронза със схватки през репежаша. Негов съперник в първата поправка ще е победителят от борбата между азера Ислам Базарганов и северномакедонеца Бесир Алили.
Али Умарпашаев /79 кг/ завърши пети. И той като Батаев бе победен в малкия финал от Арсалан Будажапов /Киргизстан/ с 1:5.
Мирослав Киров /74/ отпадна след поражение от азера Байрамов.
Междувременно останала без медал световна и четири пъти европейска шампионка от „Юнак“ Биляна Дудова написа в социалните мрежи: „Всяка загуба ни прави по-силни. Важното е да разберем къде сме сбъркали и да продължим напред!“.