Националният отбор на България приема Беларус в контрола днес от 17:45 часа на стадион "Васил Левски". Селекционерът Любослав Пенев повика доста по-различен състав от този, който завърши световните квалификации в края на миналата година. Част от оставените извън отбора са контузени като Иван Иванов, а други не са повикани, за да бъде даден шанс на играчи, които попадат в разширения списък на селекционера. Така част от тима сега са Васил Божиков и Страхил Попов от Литекс, както и тоталният дебютант Андрей Гълъбинов от италианския Авелино.

Почти сигурно на вратата ще застане Владислав Стоянов в отсъствието на Николай Михайлов, а Павел Виданов ще замени контузения трайно Иван Иванов. В средата на терена ще си партнират вероятно Светослав Дяков и Симеон Славчев. Любослав Пенев ще избира между Димитър Рангелов и Ивелин Попов за върха на атаката, като едва ли дебютантът Гълъбинов ще започне от първата минута.

Националите се паднаха в една квалификационна група за Европейското 2016 година с Италия, Хърватия, Норвегия, Азербайджан и Малта. Квалификациите започват през септември.

България - Беларус
Днес от 17:45 часа
Пряко по БНТ
Национален стадион "Васил Левски"
Съдия: Миленко Вукадинович (Сърбия)