„Политиката отвътре“ е заглавието на новата книга на Иван Костов. Три години след издаването на мемоарите си „Свидетелства за прехода 1989-1999 г.“, той ще представи новия си том на 26 септември в зала 3 на Националния дворец на културата (НДК), съобщават издателите от „Сиела“.
В „Политиката отвътре“ Костов обяснява защо според него преходът в България не е завършил с установяването на върховенство на закона. Авторът търси причините за общото разочарование и прави анализ на двигателите на прехода и силите, които се противопоставят на опитите за демократизация на страната.
Своя прочит на изданието по време на премиерата ще представи проф. Веселин Методиев.
Иван Костов е роден през 1949 г. в София. Завършил е образованието си във Висшия икономически институт в София през 1974 г., а до 1989 г. изучава математика в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. През 1990 г. става депутат във Великото народно събрание, където е председател на икономическата комисия. През 1991 г. е министър на финансите в правителството на Димитър Попов. Същата година става доцент в Техническия университет в София. Костов остава начело на финансовото министерство до края на 1992 г. Народен представител е в 36-ото, 37-ото и 38-ото народно събрание. От 1997 до 2001 г. е министър-председател на България. / ГН