Ансамбълът на България, Боряна Калейн и Стилияна Николова показаха своите съчетания по време на втората продукция на тима в зала "София" преди Световното първенство по художествена гимнастика, което ще се състои в "Арена Армеец" в София от 14 до 18 септември.
Ансамбълът на България в състав Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова, както и индивидуалните гимнастички Боряна Калейн и Стилияна Николова изпълниха своите композиции в реда, в който ще играят и на шампионата на планетата. Зала "София" беше пълна до краен предел, а феновете символично изпратиха българките преди най-важното състезание.
Първите три гимнастички в многобоя при жените и при ансамблите на Световното първенство в София ще получат квота за Олимпийските игри в Париж 2024.
Освен представителките на България, в продукцията участваха грациите на Бразилия (ансамбъл и индивидуално), както и ансамблите на Канада и Чехия.
По инициатива на втория вицепрезидент на БФХГ Невяна Владинова на входа на залата беше поставена кутия за събиране на дарения за пострадалите при наводненията в Карлово и околностите.
Освен Калейн и Николова, в спектакъла взеха участие националките Татяна Воложанина, Лъчезара Пекова, Ева Брезалиева и Магдалина Миневска, които изиграха по едно съчетание.
След края на продукцията президентът на БФХГ Илиана Раева награди няколко велики жени, допринесли за славата на българската художествена гимнастика по повод 70-годишния юбилей на спорта у нас. Плакети получиха Ефросина Ангелова, Мери Николова, Наташа Койчева, Савина Ганчева, Божидара Рачева и Паулина Николова, която е майка на 17-годишната Стилияна Николова.
Световното първенство в София започва на 14 септември. Онлайн билети за шампионата могат да бъдат закупени на https://epaygo.bg/7295018506 или от всяка каса на EasyPay в страната.