Старши треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев критикува избора на националния селекционер Младен Кръстаич за групата футболисти за предстоящите два мача от Лигата на нациите срещу Гибралтар и Република Северна Македония.
Кръстаич направи доста промени в състава, повика млади играчи и пренебрегна голмайстора в Първа лига от началото на сезона Ивайло Чочев от ЦСКА 1948.
"Той е старши треньорът на националния отбор, не аз. Моето виждане се различава много от това на Кръстаич. Аз си гледам моя отбор. Той гледа националния. Все ми се струва, че е редно да се викат футболисти, които са във форма. Не резерви или такива, които играят малко минути. Смело мога да кажа, че в момента Ивайло Чочев е най-добрият футболист в българското първенство. Дани Наумов е най-добрият български вратар в първенството. Не знам какви са идеите и плановете. Моята група за едни такива мачове би била коренно различна. Най-добрите трябва да се викнат, без значение от кой отбор и да се разчита на тях в тези два мача", коментира Пенев на пресконференция. 
ЦСКА 1948 гостува на Ботев Пловдив утре. 
"За нас няма да има лесни мачове. Дали играем като домакини, или гости, няма да е лесно. Ботев не е в лоша форма, малко и късметът им изневери. Но това е отбор, който има възможности и позицията в класирането, в която се намира в момента, не му приляга. Отборът ще отиде в коренно различна позиция. Изправяме се срещу сериозен и силен съперник. В никакъв случай няма да има подценяваме. Има много мачове да се изиграят. Не подценяваме нито един отбор", каза Пенев.
Той разкри, че новото попълнение Евгений Сердюк още не е е картотекиран и вероятно ще пропусне и срещата с Ботев. 
"В процес са документите на Сердюк. Въпросителна за този мач. Към момента, по-скоро не", каза Пенев.
Георги Русев се завръща в състава, след като пропусна мача с Берое заради лека контузия.
"Георги Русев имаше лек физически проблем, нищо сложно и предпочетох да бъде предпазен, за да се почувства по-добре, ще бъде на разположение", каза Пенев.