Тримата нови бразилски футболисти в Лудогорец - Педро Енрике, Педро Нереси и Густаво Нонато, бяха официално представени пред медиите, часове преди първия мач на тима в групите на Лига Европа срещу Рома.
Двама от играчите са привлечени в Разград със съдействието на бившия треньор на тима Пауло Аутуори, разкри спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков.
"Густаво Нонато притежава италиански паспорт и няма проблем да играе веднага. Той е на разположение на старши треньора. За другите две момчета очакваме разрешение за работа и пребиване на територията на България и те също ще бъдат на разположение", заяви Караманджуков по време на представянето на играчите на стадион "Хювефарма Арена".  
"За Лудогорец винаги бразилците са били основна част от клуба. Имаше един период, в който чисто финансово беше невъзможно да привлечем футболисти от Южна Америка. За радост, успяхме последните 2-3 години да постигнем изгодни финансови условия, които отговарят на възможностите на Лудогорец", каза Караманджуков.
"Щастлив съм, че съм тук. За мен е ударно начало да започна срещу голям отбор като Рома. Надявам се да помогна на Лудогорец да изпълни целите си", каза един от новите играчи Нонато.
"Познавам Вандерсон, разговарях с него, преди да дойда тук. Той е голямо име в Лудогорец, прекарал е осем невероятни години и ще ми помогне със съвети как да се адаптирам по-бързо", каза Педро Нареси.