Победата на Наполи над Ливърпул предизвика еуфория сред тифозите в Неапол, но старши треньорът на тима Лучано Спалети призова играчите да останат здраво стъпили на земята и да играя по същия начин и в предстоящите мачове.
Наполи победи миналогодишния финалист в Шампионска лига Ливърпул с 4:1. Това е едва четвъртият случай, в който Ливърпул губи с 0:3 след първото полувреме в Шампионската лига, като Пьотр Зелински добави четвърти гол веднага след почивката.
Наполи е непобеден в последните си девет домакински мача от Шампионската лига, отбелязвайки 20 гола и допускайки само пет в този период – което включва три победи над Ливърпул.
„Това е голяма победа, която предизвика еуфория, защото е постигната срещу голям отбор като ​​Ливърпул, но не бива да бъдем самонадеяни. Това, което е важно за мен, е да играем на постоянно високо ниво през целия мач, а не само в отделни периоди от мача и да задържим това ниво и в предстоящите срещи“, каза Спалети.
Запитан след мача дали Наполи е изнесъл урок в този мач, Спалети отговори: „Без уроци, без самонадеяност, без арогантност. Когато играеш за Наполи, трябва да правиш това всеки ден. Изиграхме добър мач, сега нека помислим за предстоящия мач със Специя."