Със символична първа копка с участието на малки скейтъри вчера започна изграждането на нова скейт площадка в Русе. 
„Това е съоръжение, което отдавна трябваше да имаме в Русе. Все повече деца практикуват тези спортове и ние трябва да им осигурим необходимото пространство. Обичам природата и това бе едно от условията ми към изпълнителите - нито едно дърво да не бъде отсечено и самата площадка да бъде съобразена и с наличната растителност, да бъде част от нея, а не да я нарушава“, каза кметът Пенчо Милков.
Площадката ще бъде разположена в Парка на младежта, в участъка встрани от алея „Перистери“, в непосредствена близост до Алпинеума.
По думите на проектанта Георги Георгиев при изграждането на съоръжението няма да бъде отсечено нито едно дърво. Екип от 27 души е работил, за да бъде съобразен проектът с всички особености на парка.
Скейт площадката ще бъде на площ от 960 кв. метра. Тя ще включва две основни секции - „боул“ и „стрийт“ (с елементи от градската среда).
Различните елементи дават възможност на площадката да се използва от начинаещи и от напреднали. Специализираната настилка предполага добра скорост при каране, изпълнение на по-технични трикове, а в същото време не позволява вибрации и вдигане на шум.
С изпълнението на проекта се е ангажирала специализираната столична фирма „Джерамис Интернешънъл“. Тя вече е изградила модерните скейт паркове в Добрич, Самоков, Бургас, Стара Загора и Поморие. По думите на проектанта русенската площадка е планирана изцяло съобразно скейтърите и последните тенденции в техните спортове.
Срокът за изпълнение на строително-монтажните дейности е шест месеца.