Локомотив (Пловдив) излезе с официална позиция след решението на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз, с което "черно-белите" бяха наказани да играят следващите си два домакински мача без публика след ексцесиите по трибуните по време на градското дерби с Ботев от 9-ия кръг на Първа лига. Ръководството на Локомотив изрази своето несъгласие, че решението е обявено, без то да бъде съобщено на клуба по официален път и да има възможност за обжалване. 
"Днес ДК към БФС обяви решенията си за наказания след пловдивското дерби. Според едно от тях “черно-белите” са глобени с 10 000 лева и ще играят следващите си две домакински срещи (с Черно море и ЦСКА 1948) пред празни трибуни.
Ръководството на ПФК Локомотив Пловдив намира за неприемливо и недопустимо това решение да бъде публикувано от БФС преди да ни е съобщено по официален път. Не приемаме и да бъдем санкционирани “на тъмно” без да ни е предоставена каквато и да е била възможност да се запознаем с доказателствата, в подкрепа на обвинението, и да упражним правото ни на защита.
Изискали сме решението с мотивите и доказателствата, които са довели до тези тежки наказания.
Клубът ще вземе отношение по случая след като получи поисканите материали от БФС. Надяваме се да е скоро, за да можем да упражним правото ни на обжалване.", се казва в официалната позиция на Локомотив (Пловдив).